Kohaku

399 Ft4.499 Ft

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Koi tenyésztés
Koi pontyok közvetlenül a tenyésztőtől! 2013 tavaszán az alábbi változatok érhetőek el: kohaku, sanke, showa, ginrin, tancho, yamabuki ogon, platinum ogon.

A Japánból, vagy a többi Távol-keleti országból importált koik színezetüket tekintve, néhány kivételtől eltekintve magasabb minőségi színvonalat képviselnek a hazai tenyésztésűekkel szemben. Felmerülhet Önökben a kérdés, hogy akkor miért bajlódom én koi tenyésztéssel, miért nem importálom én is egyszerűen ezen halakat. Döntésem indoka többrétű: egyrészt nem hiszek abban, hogy mindent importálnunk kell a Távol- keletről, mivel a magyar halászati ágazatban dolgozó szakemberek vitán felül a világ abszolút élvonalát képviselik. Ezt bizonyítandó halas szakembereink a világ számos területén nagy nemzetközi elismerésben részesültek. A másik kevésbé „nacionalista” ok a halélettannal kapcsolatos. Mégpedig a Távol- keleten tenyésztett halak egészen más vizekhez szoktak, értem ez alatt a víz hőmérsékletét, biológiai- kémiai összetételét. A második okot az általuk használt antibiotikumok, valamint vegyszerek okozzák, ugyanis ezen szerek az Unió területén már régen betiltott, vagy soha nem is engedélyezett szerek. A legnagyobb probléma az importált koikkal kapcsolatosan az újfajta halbetegségek behozása. Kiemelném ezek közül a mai napig gyógyíthatatlannak tekinthető koi- herpesz vírust. Ezen vírus jelenleg igen közel van hozzánk, Európa szinte valamennyi országában jelen van, északi szomszédaink közül már Lengyelországban is megjelent. A KHV- vírus legnagyobb veszélye, hogy nem „csak” a koi állományt tizedelik, hanem a gazdaságilag sokkal jelentősebb halfajták számára is végzetes. A KHV vírus már számos koi importtal foglakozó cég telephelyének bezárásához vezetett az EU területén. Ismereteim szerint az EU néhány éven belül meg fogja tiltani az élőhalak importját, a velük együtt jövő jelentős egészségügyi kockázatok, valamint a nálunk tiltott vegyszerek használata miatt.

Személyes indíttatásom legfőbb oka a koikkal kapcsolatos szeretet, az hogy ez a ténykedésem egyben a legfőbb hobbim is. A napi stressz után megnyugtató érzés a velük való foglalkozás, irigylésre méltó életük megfigyelése

További információk

Méret

10-15 cm, 15-20 cm, 20-25 cm, 25-30 cm, 30-35 cm

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.